Uenige om konsekvensene av kulturmoms

– Jeg har ikke sett noen utredninger som har overbevist meg om at lavmoms vil være ugunstig for musikkbransjen, sier NTOs direktør Morten Gjelten i en kommentar til Ballade om at flere aktører nå revurderer sitt tidligere standpunkt momsstandpunkt. – Send han til meg, så skal jeg forklare regnestykkene som viser hvor feil han tar, svarer Hans A. Lier i Auditorium AS.

Morten Gjelten (foto: Brian Olguin)

Uenige om konsekvensene av kulturmoms, Ballade 02.03.2017:


Ballade skriver 1. mars at en ny utredning om innføring av moms for hele kulturfeltet vil kunne lande på en anbefaling om 10 prosent moms for alle, og at flere aktører som i 2008 gikk imot innføring av kulturmoms nå kan åpne for lavmoms.

I en kommentar til avisen 2. mars uttaler NTOs direktør Morten Gjelten at en eventuell innføring av lavmoms samlet sett vil styrke det profesjonelle kulturlivets økonomi, slik at det ikke vil være nødvendig å velte økte kostnader over på publikum.

– Dessuten vil en lik lavmoms over hele spekteret fjerne problemet vi i dag har opplevd med hensyn til skillet mellom såkalte kommersielle artister og kunstutøvere, sier han.

Gjelten tror holdningsendringen i musikkbransjen til lavmoms skyldes at nye utredninger og erfaringer fra andre bransjer de siste årene har dempet usikkerheten som i 2008 fikk mange til å kjempe mot lavmoms.

– Jeg har i hvert fall ikke sett noen utredninger som har overbevist meg om at noen vil komme ugunstig ut ved overgang til lavmoms, påpeker han.

Styreformann i Auditorium AS Hans A. Lier er uenig og sier til avisen at han nesten ikke kan forstå at noen konsertarrangører vil ha moms på billetter. – Send dem til meg, så skal jeg forklare regnestykket og åpne øynene deres for den virkelige verden, svarer han.

Administrerende direktør Hans Antonsen i Kilden Teater og Konserthus mener på sin side at det rent økonomisk kan tenkes at Kilden vil tape litt ved innføring av lavmoms, men fordelene vil veie opp for dette.

LES HELE ARTIKKELEN HER.

LES OGSÅ:
Nye momstoner fra musikklivet
Ny rapport om kulturmoms lansert

Publisert: 13.03.2017 Oppdatert: 18.04.2017

Relaterte artikler