NTO støtter det greske kringkastingsorkestret

Norsk teater- og orkesterforening, de norske symfoniorkestrene og Musikernes Fellesorganisasjon har uttrykt sin støtte til det greske kringkastingsorkesteret. Musikerne i orkestret er blant de 2700 menneskene som mistet jobben da den greske regjeringen stengte rikskringkastingen ERT i forrige uke.

Utdrag fra det greske kringkastingsorkestrets improviserte avskjedskonsert fredag 14. juni:


I forrige uke stengte den greske regjeringen den statlige fjernsynskanalen ERT. 2700 mennesker mistet jobben, deriblant alle medlemmene i Det greske nasjonale symfoniorkester og kor. Musikerne i ERT ber i et felles brev om hjelp fra kollegaer og andre over hele verden til å legge press på regjeringen for å påpeke viktigheten av å ha et nasjonalt orkester.

Kringkastingsorkestret, Oslo Filharmoniske Orkester, Stavanger Symfoniorkester, Bergen Filharmoniske Orkester, Kristiansand Symfoniorkester, Nordnorsk Symfoniorkester, Trondheim Symfoniorkester, Operaorkestret, Musikernes Fellesorganisasjon (MFO) og Norsk teater- og orkesterforening har alle erklært sin støtte til musikerne som fredag gjennomførte sin siste konsert i Athen.

I en egen støtteerklæring skriver NTO og orkestermedlemmene at Det greske nasjonale symfoniorkester og kor er ryggraden i den greske musikalske arven og at de norske orkestrene er sjokkert over at kulturnasjonen Hellas tar en slik beslutning. Musikernes Fellesforbund har skrevet et eget brev til den greske presidenten.

LES BREVET TIL NTO OG ORKESTRENE HER.

EKSTERNE LENKER
Publisert: 21.06.2013 Oppdatert: 12.08.2013

Relaterte artikler