Kulturpolitisk debatt om kunstnerisk ytringsfrihet

Hvem definerer kunst- og kulturinstitusjonenes samfunnsansvar? Dette er spørsmålet vi skal diskutere i den kulturpolitiske debatten om kunstens frihet og armlengdesprinsippet som Norsk kulturforum og NTO arrangerer sammen 4. mars under FRI KUNST-uken.

Tid: Onsdag 4. mars kl. 18.30 - 20.30

Sted: Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo


Organisasjonen Safemuse har tatt initiativ til en ukes feiring av kunstnerisk ytringsfrihet 2. - 8. mars 2020.

Uken har fått navnet Fri kunst, og er tenkt som et årlig arrangement hvor en rekke arrangører på tvers av ulike kunstområderer kan være med på å skape oppmerksomhet rundt ytringsfrihet i kunsten og kunstens rammer og betingelser.

FRI KUNST er samtidig et uformelt nettverk bestående av kunstnere, kunst- og kulturinstitusjoner og kunst- og kulturorganisasjoner i Norge som står sammen for å bidra til at kunstnere og kunstinstitusjoner – i alle land – skal kunne skape og utøve sin kunst fritt, uten trusler og forfølgelse.

Innunder denne uken arrangerer Norsk kulturforum og NTO i samarbeid en politisk debatt om kunstens frihet og armlengdesprinsippet på Sentralen i Oslo 4. mars. Vi spør: Hvem definerer kunst- og kulturinstitusjonenes samfunnsansvar? Institusjonen selv, det offentlige, eller begge? Hva er grenseoppgangene mellom det offentliges utviklerrolle og tilretteleggerrolle når det kommer til å sikre et fritt og uavhengig kulturliv?

Følgende innledere er bekreftet så langt: 

  • Morten Gjelten, direktør NTO
  • Line Anni Solbakken, spesialrådgiver KS
  • Pia Maria Roll, regissør

Debatten vil bli strømmet.

Flere innledere og debattanter lanseres snart.

Publisert: 11.02.2020 Oppdatert: 14.02.2020